Konec dobrý, všechno dobré

Ježíšek nás kromě jiných nádherných dárků, být celoročně hodný se prostě vyplatí :-), obdaroval také silvestrovsko-novoročním výletem do Londýna.

LondýnLondýnské Oko, ze kterého se vypouští ohňostroj.

Nikdy jsem tam nebyla, o to víc jsem se tedy na úplně nové zážitky a místa těšila.

LondýnMnoho míst je nabito tajemnou historií.

A aby vše dokonale vyšlo, řádně jsme se na tenhle výlet připravili, včetně obří svačiny na cestu, dokonale nabitých foťáků, připravených peněz a občanek, prostě nic nás nemohlo překvapit.

LondýnHistorie vs. moderní čas.

Na vyzvedávacím místě jsme byli včas, zašli jsme tedy ještě narychlo do blízkého obchodního centra, navštívit potřebné místnosti a případně dokoupit, co je třeba. Například redukci do zásuvky (tu jsme nakonec nepotřebovali, mobil se dá nabíjet i bez ní).

LondýnVšude narazíte na typický pub. Fish and chips je samozřejmá nabídka.

Při cestě kolem občerstveních jsme zkonstatovali, že opravdu nic nepotřebujeme, obří svačina v podobě 15 namazaných housek, jablek, banánů, okurek, několik litrů pití a nějakých těch dobrot je až dost naddimenzovaná. Takže hurá do autobusu.

LondýnOdpadkové koše jsou dostatečně veliké.

Hned při usednutí jsme zjistili, že jsme doma nechali zapůjčené cestovní polštářky, přece jen by se na tu delší cestu hodily. Nu co, dějou se horší věci.

Londýn

Jelikož se začala blížit hodina oběda, rozhodli jsem se, že se vrhneme na tu naši sváču, ať jí trochu ubude. „Tady ale nic není?!“ vyjádřil se překvapeně přítel po pár chvílích přehrabování v tašce. Téměř současně nám došlo, že celá obří svačino-večeře-snídaně zůstala na balkoně, včetně pití. Hm, takže sbohem dobroty, museli jsme se smířit s fast foodem a bagetami od pump.

LondýnLoď Belfast s válečným muzeem stojí určitě za návštěvu.

Naštěstí už nás nic nečekaného nepotkalo, snad „jen“ to, že jsem po příjezdu domů zjistila, že všechna videa, co jsem točila, včetně celého (!!!) úžasného ohňostroje, davu lidí i novoročního veselí, se nenatočila… Můj technický talent nevěděl, že má zmáčknout ještě jedno tlačítko, takže jsme se o tu nádheru nemohli doma podělit.

Londýn

Nicméně nádherný zážitek z celého výletu se nedá jen tak nějakými prkotinami překrýt. Krásné město nabité historií, plné příjemných lidí, krásných pubů, nespočetných obchodů nekončících značek, nádherný ohňostroj se zástupy slavících  – to vše stojí za to shlédnout.

LondýnOkouzlující atmosféra v Covent Garden…pouliční umění, obchody i obchůdky…

Londýn…trhy, mílí lidé, místa k odpočinku. V Paříži nezapomenu na Sacre Coeur, v Londýně na Covent Garden.

Nádherné vzpomínky nám na město na Temži zůstanou nejen díky Londýnu samotnému, ale určitě také díky celé organizaci zájezdu ck Wisnar – díky trpělivému panu průvodci, který nás díky svým nekonečným znalostem zavedl do historie i současnosti města i celé země, doporučil nám různá místa ke shlédnutí, dal tipy na strávení volného času a to vše srozumitelně a nahlas, že nebyl problém ho slyšet ani ve vřavě velkoměsta (chudák, jestlipak dneska mluví nebo užívá kloktadlo na hlasivky).

LondýnVšudypřítomné taxíky, hojně využívané.

Díky patří i řidičům. Mě několikrát skoro přejelo auto, jak člověk není zvyklý na jízdu vpravo, ovšem oni nás provezli nejen Londýnem zcela bezpečně. Určitě budeme proto koukat i na další zájezdy této cestovky.

LondýnAčkoli je na silnicích tento nápis, často se člověk diví, odkud se to auto vzalo.

Přeji tedy všem, aby šťastně vykročili do nového roku, s elánem a radostí a nenechali se případnými drobnými prkotinami vyvézt z míry. Hlavní přeci je, abychom se cítili šťastně a zůstali v nás jen krásné a milé vzpomínky a zážitky. Ať jich máme v novém roce všichni co nejvíce.

Londýn

Šťastné vkročení do nového roku 2014.

Londýn

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *